PATRU NUNȚI ȘI O MOȘTENIRE de JULIA QUINN, ELOISA JAMES și CONNIE BROCKWAY recenzie




Când vreau neapărat să mă amuz, caut o carte cu scoțieni din colecțiile CĂRȚI ROMANTICE, sau IUBIRI DE POVESTE, pur și simplu nu am cum să dau greș. Sunt atât de amuzanți în barbaritatea și franchețea lor,  încât asigură succesul cărții.

PATRU NUNȚI ȘI O MOȘTENIRE, a început în forță cu moșul Ferguson  ce își anunță oamenii, pe jumătate beat, că trebuie să găsească neveste scoțience pentru nepoții lui.

Acestea fiind spuse, în seara unui bal, câteva domnișoarele eligibile au fost răpite și duse la frigurosul castel. 
Dar, cum nu se putea altfel, bătrânii scoțieni au încurcat puțin lucrurile și pe lângă cele trei domnișoare cerute de bătrân, în trăsură se mai afla un duce și o domnișoară fără avere. 

Planul era simplu: cei doi nepoți ai lui își vor alege miresele, din cele trei fete considerate de Taran Ferguson, potrivite. 

Ducele era genul de bărbat care nu avea de gând să se căsătorească prea curând. 
Contele de Oakley a fost educat de tatăl său să își aleagă o femeie cu reputația intactă și care să nu arate un interes prea mare pentru partea trupească a unei relații. Vicontele de Rocheforte era considerat un crai, obișnuit să fie luat deoparte de tații grijulii și obligat să păstreze distanța față de fetele lor. Faptul că nu acea o avere, nu îl ajuta deloc.

Domnișoarele erau una și una...
Catriona Burns a fost răpită din greșeală,  deoarece era o fată simplă, fără avere, dar foarte bine crescută.
 Fiona Chisholm avea o avere surprinzătoare, dar avea reputația pătată. 
Marilla Chisholm era sora vitregă a Fionei. Era foarte drăguță și apreciată de toată lumea, doar că își dorea prea mult să facă o căsătorie bună și nu se ferea să își arate disponibilitatea. Ea considera că reputația surorii ei o trage în jos.
Lady Cecily era și ea extrem de drăguță și foarte bogată. Deși se bucura de mulți pețitori, niciunul nu îi făcea inima să bată așa cum auzise ea că trebuie să se întâmple,  atunci când iubești. 

Cum se vor alege cuplurile și cum își vor petrece timpul, în așteptarea salvatorilor ce aveau să vină în câteva zile? 

Recomand această carte pentru perioada ce urmează, deoarece este extrem de relaxantă și acțiunea se petrece în perioada dinaintea Crăciunului,  castelul fiind înconjurat de foarte multă zăpadă și de o ninsoare de vis. 

Etichete: , , , , ,