COLABORATORI

joi, 9 februarie 2017

PREDESTINAȚI - primul volum al seriei Predestinați de Josephine Angelini

Am inceput seria Predestinați la recomandarea unei prietene și nu pot decât să îi mulțumesc! M-a cucerit de la primele pagini în care am facut cunoștință cu Halen, umorul a ieși repede la suprafață și zâmbetul ăla ce apare doar la anumite cărți, mi s-a întipărit pe față.

La prima vedere, Helen nu pare altceva decât o adolescentă obișnuită, timidă și inconștiență de frumusețea ei.  Helen locuia singură cu tatăl ei, un barbat deosebit ce se ocupă de bunăstarea ei. Ea îl respecta și îi făcea plăcere să își petreacă timpul cu el.

Viața ei s-a schimbat radical atunci când famila Delos s-a mutat pe insulă. Helen a început să aibă coșmaruri oribile și atunci cand s-a întâlnit cu Lucas-unul din adolescenții Delos, a sărit să-l ucidă mânată de o furie furnizată de Furii.

V-am băgat in ceață? Stați așa că vă  explic și  cine erau acestea... furiile erau un grup de trei femei care apăreau când doi membi a două case de scioni diferite se întâlneau. Aceste Furii țipau, urlau, se dădeau cu capul de păreți și rosteau tot felul de lucruri ce puneau stăpânire de scioni iar aceștia nu mai reușeau sa-și controleze furia.

Cine sunt scionii și ce legătură are Helen cu ei? Pai partea asta este simplă: Scionii sunt semizei, descentenți a zeilor cunoscuți tuturor, ca Afrodita sau Zeus. Ei au tot felul de puteri, dar pe care încearcă să le ascundă de muritorii de rând. Lucru de înțeles... nu poți să zbori, sa turtești lucruri, să influențezi lumina, să vindeci oameni sau să respiri sub apă fără ca cineva să se ridice impotriva ta.

Helen a primit destul de bine vestea că nu este un om ca toți ceilalți și în urma unor atacuri, acceptă să se antreneze alături de familia Delos, lucru ce duce la apropierea dintre ea și Lucas. Între cei doi se formează o legătură-o legătură deosebită, frumoasă, dar periculoasă pentru neamul scionilor.

Cine o vânează pe Helen și de ce? Cât de puternice sunt puterile acesteia? Cine este mama ei și cum ii va influența viitorul? Ce se întâmplă cu iubirea dintre cei doi? O să vă facă plăcere să descoperiți  răspunsurile cititnd Predestinați.

2 comentarii:

Spune-mi părerea ta:)