Îndrăgostită de soțul potrivit / Love with the proper husband - Victoria Alexander O lectura amuzantă, " delicioasa" perfecta pentru zilele de vară.





   Victoria Alexander - se numără printre autorii ale căror romane sunt o prezență constantă în topurile de bestselleruri ale New York Times, USA Today  și Publishers Weekly. A fost nominalizata de două ori la prestigiosul premiu RITA  al Asociației  Scriitorilor  de Romane de Dragoste din America.
 Și as mai completa eu, una din autoarele mele preferate din colecția Alma - Iubiri de poveste. 




NUME: ÎNDRĂGOSTITĂ DE SOȚUL POTRIVIT 
NUME ENGLEZA : LOVE WITH THE PROPER HUSBAND 
EDITURA: LITERA / LIRA 
COLECȚIA : ALMA - IUBIRI DE POVESTE 
Număr pagini : 280
Seria : EFFINGTON FAMILY 


   Din aceeași serie mai fac parte : 
1. Dragoste de proba
2. Cum să alegi soțul potrivit 
3. Lectia de dragoste 
4. Mireasa pentru un prinț
5. Înălțimea sa, Soția mea
6. Îndrăgostită de soțul potrivit
7. Mărturisirea 
Netraduse încă :
8. The pursuit of Marriage 
9. A visit from Sir Nicholas 
10. When we meet again 
11. Let it be Love




     Cât de dor mi-a fost de umorul Victoriei Alexander și de farmecul unei cărți din colecția Iubiri de poveste. Lectura a fost una extrem de ușoară și de plăcută, potrivita unei zile de vară. 




    La 20 de ani te însori singur, la 30 de ani te însoară  " Societatea doamnelor pentru Îmbunătățirea Viitorului Angliei".  Societatea este înființată de niște doamne respectabile ale societății londoneze, din disperarea de a-și vedea odraslele căsătorite. Prima victima : contele de Pennington, fiul contesei Helene Pennington.  



   Gwendolyn Townsend- avea doar 16 ani când rămâne orfana de tata si asistă neputincioasa la pierderea averii familiei ei în detrimentul unui văr îndepărtat,  care era unicul moștenitor de sex masculin al tatălui său.  Rămasă singura după moartea mamei și căsătoria neaprobata a surorii ei, Gwen creste cu stigmatul de a fi nefolositoare, tocmai pentru ca era femeie.


  La 16 ani ,afla că era singura și săracă și ajutata de o fosta profesoară de la cămin devine guvernanta. Timp de 5 ani de zile a încercat sa își găsească un loc, neputând sa se adapteze. Fusese victima unor libidinoși, care încercasera sa abuzeze de ea. Tocmai de aceea ura conceptul de dragoste și căsătorie, convinsă fiind că niciodată nu se va căsători.




  Marcus Pennington, unicul moștenitor al contelui de Pennington,  traieste din plin viata. Se bucura alături de prietenul lui de privilegiile vieții de huzur și de burlăcie. Avea aproape 30 de ani și fusese de sau ori aproape de a cădea în plasa dragostei dar făcuse niște alegeri greșite.




  După ce fusese victima unei greșeli, Gwen afla de la avocatul familiei ca de fapt nu era săracă,  avea un venit modest asigurat de tatăl ei dar și o căsuța mica. Pentru a- l suplimenta, trebuia sa se căsătorească. Afla și de existenta a trei nepoate din partea surorii ei, care murise în urma unui naufragiu.



  Aceleași condiții - de a-și păstra numele, averea și prestigiul, le primește și Marcus printr-o scrisoare lăsată de tatal sau înainte sa moara. Trebuia sa se însoare cu moștenitoarea Townsend, pana la împlinirea vârstei de 30 de ani.



  Constrânși de împrejurări cei doi acceptă căsătoria,  deși amândoi se împotriveau uniunii - ea pentru a-și proteja nepoatele, pe care le ascunde de Marcus inițial, iar el pentru a nu- și pierde averea.



  Dar diferențele dintre ei, încăpățânarea și secretele le cam umbresc zilele ce se anunțau a fi unele fericite.  

   


  Mi-a plăcut tare mult cartea. Amuzantă,  replici pline de umor și abordarea atât de relaxată a normelor londoneze de conduita morala, mi-au înseninat ziua.
 De asemenea, mi-a plăcut faptul ca fiecare capitol este precedat de o replica amuzanta a diferitelor personaje din carte.
    



   Cum vor trece cei doi peste secrete și nepotriviri? Vor reuși să se lase prinși în plasa dragostei? Dar și ce turnura iau lucrurile în final  vă invit sa descoperiți singuri.



  Mulțumim Cărți Romantice pentru cartea oferita spre recenzie. Cartea poate fi achiziționată de aici !













Etichete: , , , , , , ,