Refugiul - volumul 1 - Semnul sorții de Nora Roberts , titlu original: Angels fall



După ce am citit Martora(Recenzia aici), nu m-am gândit că o să citesc vreo carte şi mai bună scrisă de Nora Roberts... asta până am început REFUGIUL-SEMNUL SORȚII. Mi-a plăcut atât de mult încât mooor de nerăbdare să mă apuc de volumul 2 pentru a afla finalul poveştii.

Reece era o tânără ce călătorea singură în maşina ei fără o țintă anume,se baza pe instinct când făcea stânga sau dreapta. Aşa a ajuns în Angel Fist unde a hotărât să rămână o vreme, să se angajeze o perioadă pentru că nu mai avea bani.
 Peisajul a ajutat mult la luarea acestei decizii, fiind hotărâtă să trăiască în prezent,să se bucure ca o persoană normală,fără să-i fie frică.

Atunci când i-a apărut în fața ochilor un afiş care anunța că restaurantul lui Joanie angajează bucătar, a considerat acest lucru un semn şi surprinzându-se şi pe sine a intrat să vadă despre ce era vorba. Stilul smucit al Joaniei nu i-a dat prea mult timp de gândit şi s-a trezit angajată şi mândră de pasul uriaş pe care îl făcuse spre vindecarea ei .

Pe parcursul cărții aflăm motivul pentru care Reece era atât de nervotică,obsedată de control şi cu o frică permanentă în sân... ea a trecut printr-o adevărată traumă înainte cu doi ani, o traumă care i-a lăsat atât cicatrici fizice cât şi psihice. Citind acele pagini în care îşi explica drama, am ajuns să o admir şi să o îndrăgesc profund pe Reece, gândindu-mă că eu,probabil dacă aş fi fost în locul ei, nu aş fi reuşit să mai ies din casă sau din spitalul de boli mintale în care s-a internat singură ... dar ea este un adevărat exemplu de femeie puternică deşi nu conştientizează acest lucru.

Reece şi-a dat seama repede cum merg lucrurile în acel minunat orăşel,toată lumea cunoştea pe toată lumea, toată lumea ajuta pe toată lumea şi nu avea decât să se bucure de acest lucru. Aşa l-a cunoscut pe Brody-un scriitor cam dintr-o bucată,destul de ursuz,un bărbat căruia " nu-i plăcea să îngrijească aripa rănită a unei păsări" , dar care s-a dovedit un bărbat cu un caracter puternic şi de mare ajutor la nevoie.

În una din zilele ei libere, Reece a hotărât să urce spre muntele Little Angel . În drum s-a întâlnit cu arogantul de Brody care scria pentru cartea lui. Enervată de limba lui ascuțită, hotărăşte să mai urce puțin ca să rămână singură şi să îşi savureze prânzul. A fost extrem de încântată de peisajul excepțional şi şi-a scos binoclul să poată vedea de aproape minunățiile ce o înconjurau, dar privirea i-a fost atrasă de un cuplu care se certa de partea cealaltă a râului. Deşi ştia că nu e bine să spioneze, nu a lăsat binoclul jos fiind atrasă de modul în care femeia gesticula nervoasă. Amuzamentul a dispărut de pe chipul lui Reece când bărbatul a început să o lovească şi să o strângă de gât. Reece a început să țipe şi să alerge la vale sperând să găsească ajutor pentru femeie,dar pe drum a dat peste Brody care a liniştit-o în modul său şi s-au întors la locul unde ea a stat să vadă şi el crima. Dar mare a fost surpriza când totul părea neatins de cealaltă parte a râului. Cei doi au coborât în oraş şi au vorbit cu şeriful.

Frustrarea lui Reece creştea tot mai tare pe zi ce trecea deoarece nu existau semne de crimă acolo şi era conştientă că trecutul ei o făceau mai puțin credibilă. Cu toate acestea, s-a bucurat de susținerea lui Joanie şi a lui Brody.

Reece şi Brody au petrecut tot mai mult timp împreună, el înțelegându-i problemele şi modul de a acționa pentru a se simți în siguranță,dar nu îi arăta milă-lucru de-a dreptul minunat pentru o persoană care a avut parte de prea multă milă de la apropiați- şi se comporta în modul său specific ce te face să îl iubeşti dar şi să te înfurii.

Acest volum s-a terminat cu cei doi facând dragoste, cu  Reece pe cale de  vindecare.

Sunt foarte curioasă să văd ce o să se întâmple mai departe... cine e criminalul? Cum se va sfârşi povestea lor ,dar şi a lui Linda -chelnerița cu care lucra Reece- şi a lui Lu- fiul fustangiu al Joaniei care încă nu ştia că Linda şi-a propus să îl ia de soț; dar cel mai tare sunt curioasă dacă lucrurile ce le găsea Reece mutate prin apartamentul ei, erau mutate de ea în timpul atacurilor de panică- aşa cum se convingea ea- sau dacă cineva încearcă să o constrângă să plece din acel orăşel folosindu-se de temerile şi obiceiurile ei - aşa cum cred eu !






Etichete: , , , , , , ,