Misterul Afroditei de Amanda Quick , titlu original : With this ring

Misterul Afroditei a scos la iveală lăcomia umană , răutatea de care dau dovadă şi de care sunt în stare unii oameni atunci când şansa îmbogățirii apare  .
Cartea s-a învârtit în jurul inelelor ce deschideau statuia Afroditei ce ascundea o mare bogăție .

Beatrice era nepoata văduvă a ultimului proprietar al inelelor ,care a murit de curând  intr-o cameră de bordel!
Beatrice îşi câştiga existența scriind cărți de groază sub numele de doamna York .Deasemenea,împreună cu o prietenă,a înființat o academie prin care ajutau tinerele de pe străzi să se poată angaja în casele doamnelor din lumea bună.

Deoarece  verişoara ei risca să nu se poată căsători în lipsa zestrei ce i-a promis-o unchiul lor, Beatrice a hotărât să caute inelele şi să le vândă pentru a putea asigura zestrea. Hotărâtă să afle cât mai multe lucruri cu putință despre acele inele, a plecat spre reşedința lui Leo-un conte ce se "bucura" de o legendă infiorătoare a familiei-acesta mai era numit şi Contele Nebun.

Beatrice nu a avut parte de o primire prea călduroasă ,dar contele s-a hotărât să se întoarcă în oraş pentru a o ajuta să desluşească misterul. Această decizie a fost luată deoarece dorința de a o avea pe Beatrice a început să se instaleze în inima lui ,dar şi curiozitatea legată de acea statuie şi inelele ei a contribuit mult.

După ce cei doi şi-au inceput investigațiile au avut parte de tot felul de aventuri ce i-a împins să se apropie tot mai mult. Faptul că au fost pe punctul să fie răpiți sau că şi alți oameni au fost ucişi , le-a dat de înțeles că unchiul ei a fost mai mult ca sigur asasinat şi că viețile lor şi a celor implicați pot fi în pericol. Dar investigațiile nu i-au oprit să aibă o viață socială activă,aceştia au frecventat balurile şi teatrul ,dând lumii bune subiecte de discuție.

O să închei cu câteva teme de gândire:
 Arrabella o să se căsătorească din dragoste sau lipsa zestrei o să îi strice fericirea?
 Există cu adevărat inelele şi comoara din statuie?
 Beatrice şi Leo işi duc munca de detectivi la bun sfârşit?
 Dar dragostea şi pasiunea ce se naşte între ei unde o să ducă? Amanda Quick devăluie răspunsurile la aceste întrebari până la sfârşitul romanului având grijă să lase tot timpul o dilemă nedesluşită.

A fost o carte plăcută,plină de suspans şi mister,cu personaje pasionale şi interesante. Deasemenea, mi-au plăcut mult şi personajele secundare :Clarinda, Elf sau Lucy,dar şi generozitatea lui Leo .

Etichete: , , , , , , , , ,